Ett gotländskt teknikföretag
Sedan 2006

Vår historia


Prolekta Gotland AB startade sin verksamhet 2006 med ett fåtal elektriker, där Jacob och Mattias var bland de första anställda, tiden gick och solenergiutvecklingen i världen började komma igång och 2011 var Prolekta en av de första aktörerna på ön som började installera solceller. 


Sedan dess har solcellsmarknaden först exploderat för att nu stabilisera sig till en något mer normal nivå. Genom åren har vi testat en del system och vet vilka som fungerar i längden. Vi är oerhört måna om att kunna leverera en helhetsprodukt som är hållbar både ekonomiskt, kvalitetsmässigt, socialt och miljömässigt. 


Under åren 2019-2024 ingick vi i Elians franchisekedja och drev enheten här på Gotland - Vi har dock alltid varit Prolekta Gotland AB i grunden men vi har haft ett annat varumärke utåt. Våren 2024 valde vi att inte förnya franchiseavtalet och står nu åter på egna ben med vårt egna bolagsnamn som varumärke igen.


Vi har en spännande tid framför oss - och hoppas att du vill vara en del av

vår framtida historia!


Vilka är vi?


Prolekta är ett gotländskt elföretag som verkat på ön sedan 2006 och drivs sedan 2020 av elektrikerna Jacob och Mattias, tillsammans har vi över 30 års erfarenhet i branschen. 


Inom företaget har vi en bred kompetens och lång erfarenhet av att lösa allt från det lilla jobbet till den komplexa styrningsprogrammeringen och stora solcellsanläggningen.  


Idag är vi ett 15-tal anställda, med allt under samma tak både elektriker, solcellsmontörer, projektledare, solcellsrådgivare och ekonomi. 


Vi ser framemot ett långvarigt samarbete!Vi gör det tillsammans


Vi är lokala aktörer här på Gotland och tror på långsiktiga relationer oavsett vem du är - kund, leverantör, kollega eller granne! 


Vi är stolta över vår personal och utan dom vore vi inte detsamma. Alla bidrar med olika kompetenser och tillsammans är vi ett starkt lag som alla jobbar mot att leverera kvalitativa lösningar. 


Vi är med och bidrar 

Sudrets HC, FH86/Fardhem IF, Endre IF, Visby Roma Hockey, Flexbert, Sofias ÄnglarIntresserad av att börja jobba hos oss? 


Lockar det med en arbetsplats där du får vara med och forma din vardag tillsammans med dina kollegor? 


För oss är det viktigt att vi strävar framåt tillsammans och där alla värdesätter och brinner för att skapa ett starkt team. 


Låter det intressant ? Skicka in din ansökan idag!